Klinik incelemleri ve nörolojik testler neticesinde beyin ölümü tanısı konulan hastalarda, kalbin çalışmaya devam etmesi yaşam destek ünitesine bağlı olduğu unutulmamalıdır.
Kalbin durup tekrar çalışması olarak hissedilen kalp teklemesi, belirli koşullar altında gerçekleşmediği sürece hastalığa işaret etmez. Peki, kalp teklemesi neden olur?
Kalp sağlığı için günlük olarak yapılması gereken bazı egzersizler vardır. Bu egzersizler, günlük düzenli yapıldığında kişilerin kalp sağlığı olumlu yönde etkilenir.
Kalp hücrelerden oluşan bir organ olması nedeniyle vücudun diğer organları gibi oksijen bakımından zengin kana ihtiyacı vardır.
Kalbin beslenmesinde ve diğer organlara sağlıklı bir şekilde temiz kanı pompalaması için kalbi besleyen damarların sağlıklı olması gerekmektedir.
Kalbin % 30 civarında çalışması sorunlu bir durumun varlığına işaret eder. Bundan dolayı olarak kısa süre içinde uzman hekimle tedavi sürecine başlamak gerekmektedir.
Kalbin % 35 civarında çalışması bir sorun olduğuna işaret eden bir durumdur. Bu sorun özellikle belli başlı belirtiler ile meydana gelir. Bu belirtiler ortaya çıktığında uzmana başvurulmalıdır.
Kalbin sağlıklı şekilde çalışması adına ve insan vücuduna kan pompalayabilmesi için birçok damar bulunur. Bu damarların hepsinin görevi birbirinden farklıdır.
Kalbin sağlıklı şekilde çalışması için sağlıklı bir vücuda sahip olmak gerekir. Sayılar ile ifade edilen kalp atım hızları sağlık sorunlarının meydana geldiğine de işaret eder.
Genellikle 65 yaş üstü bireylerde görülebilen ve bireyin hayatını tehdit etme olasılığına sahip olan kalbin yüzde 20 çalışması, kalp fonksiyonlarının tam anlamıyla yerine getirilememesini ifade eder.
Kalbin bir dakika içerisinde 60 atıştan daha az atmasına bradikardi denmektedir. Kalbin yavaş atma nedenleri ve hızlandırmak için tedavisinde uygulanan yöntemler.
Kalp, kaslardan oluşan ve vücudun çalışabilmesi için gerekli temiz kanı organlara ulaştırıp daha sonradan kirli kanı toplardamarlar sayesinde geri ulaşması ile birlikte hayati önem taşıyan bir organdır.