Yetişkin kişilerde kalp atım hızı bir dakika içerisinde ne kadar olmalı, hangi değerler içerisinde atmalı, normal şartlar altında yetişkinlerde kalp bir dakika içerisinde ne kadar atmalı.
Çocuklarda ve bebeklerde kalp atımlarının hızlı atması çoğu zaman kardiyolojik sistem rahatsızlıkları dışında sıradan bir iskelet veya kas sistemi ile ilgili nedenlere bağlı oluşabilmektedir.
Kulaktan gelen kalp atımları sık olarak rastlanılan bir durum olup; çoğu zaman endişe yaratılmaması gereken ve oluşum nedenine bağlı olarak tedavi yöntemi planlanan bir rahatsızlıktır.
Hamile olan anneler bebeklerinin cinsiyeti hakkında büyük merak duymakta olup bu merak sonucu yavrularının cinsiyetini belirleyecek farklı testler yapmaktadırlar.
İdeal veya normal kalp atış hızlarını etkileyen yaş, cinsiyet, fitnes gibi bir takım unsurlar bulunmaktadır. Kalp atışlarının normal değerlerinin üzerinde olması bazen ciddi bir rahatsızlığın habercisidir.
bebeklerde ve çocuklarda oluşan kalp atışlarının normalden hızlı olması; çoğu zaman aşırı hareketliliğe, huysuzluğa, yaramazlığa ve strese bağlanarak önemsenmemektedir.
Kalpte aniden oluşan çarpıntılar genel olarak çevresel faktörlere bağlı olarak oluşsa da bazı durumlarda ciddi ve tehlikeli bir sağlık probleminin belirtisi olabilmektedir.
Normal ve sağlıklı bir insanda kalp kası bir dakika içinde 60-80 arasında atım yaparken bazı durumlarda farklı nedenlere bağlı olarak bu sayı değişebilmekte ve hastaya rahatsızlık verebilmektedir.