Aort Damarı Hastalıkları
Aort Anevrizma Ameliyatı Sonrası Gelişen Komplikasyonlar

Aort anevrizması ameliyatı sonrasında kişilerde görülebilen komplikasyonlar, ameliyat sonrası riskleri, tedavi sonrasındaki iyileşme süreci ve süreç içerisinde dikkat edilmesi gerekenler.

Aort Stenozu Belirtileri ve Uygulanan Tedavi Yöntemleri

Aort stenozu; aort kapaklarında oluşan darlıkları ifade etmektedir.Aort stenozu rahatsızlıklarında; normal kapak çapı bir santimetrenin altına düşmesi durumunda hasta açısından risk olayı gündeme gelir.

Aort Çapı Normal Değer Aralıkları ve Risk Faktörleri

kalp kasının sol vertikülünden çıkan ve bir örümcek ağı gibi bütün vücuda yayılarak; organları, dokuları ve hücreleri besleyen aortun normal çapı kadınlarda ve erkeklerde farklı değerlere ulaşmaktadır.

Abdominal Aort Anevrizması Belirtileri ve Uygulanan Tedavi Yöntemleri

Abdominal aort anevrizmaları konusunda genellikle uygulanan tedavi yöntemi oluşan anevrizmanın durumuna göre ilaçlarla başlar cerrahi müdahaleye kadar ilerler.

Aort Damarı, Bağlı Rahatsızlıkları ve Uygulanan Tedavi Yöntemleri

Aort damarı vücut mekanizmasında oldukça önemli bir göreve sahip olup; buna bağlı olarak oluşabilecek sorunlar sadece bu arteri değil aynı zamanda bütün organları etkileyebilmektedir.

Aort Anevrizması Ameliyatı ve Yapım Aşamaları

Aort anevrizması ameliyatı; damar patlamadan yapılırsa başarı oranı oldukça yüksektir. Damar patladıktan sonra yapılan cerrahi müdahalelerde ise bu oran düşmektedir.

Aort Anevrizması Belirtileri, Nedenleri ve Uygulanan Tedavi Yöntemleri

Zamanımızın oldukça tehlikeli hastalıkları arasında yer alan aort anevrizmaları vücudun farklı bölümlerinde oluşabilmektedir. Genişlemenin derecesi yüksek olması konusunda ameliyat kesin çözümdür.

Aort Damar Genişlemesi Önlemek İçin Yapılması Gerekenler

İnsan sağlığı açısından ölümcül tehlike unsur olan aort damar genişlemesi konusunda risk sahibi olan kişilerin hayatlarında bir takım önleyici tedbirler alması gerekmektedir.

Aort Topuzu Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Çoğunlukla 50 yaş ve üzerinde görülen aort topuzu, dolaşım sisteminin en uzun damarı olan ve vücut dokularına temiz kan taşıyan aortun çeper yapısının deformasyona uğraması neticesinde oluşur.

Aort Damar Patlaması, Yapılan Ameliyatlar ve Uygulama Aşamaları

Aort damarlarının farklı nedenlere bağlı olarak genişlemesi veya oluşan bir travma sonucu patlaması; hasta açısından sonu ölümle bitebilecek tehlikeli bir problem oluşturmaktadır.

Aort Yetmezliği Belirtileri ve Uygulanan Tedavi Yöntemleri

Aort yetmezliği konusunda uygulanan tedavi yöntemleri derecesine bağlı olarak değişmektedir. Hafif derecede antibiyotik tedavisi yeterliyken ilerlemesi durumlarda kapaklar onarılır veya değiştirilir.

Aort Damar Genişlemesi Ameliyatı ve Uygulama Aşamaları

Vücut mekanizmasında yer alan en önemli damar olan aortta oluşan genişlemeler, zamanında gerekli müdahale yapılmadığı taktirde patlayarak hastanın ölümüne neden olmaktadır.

© 2024 – Kalp Hastalıkları ve Tedavisi. Tüm Hakkı Saklıdır.

Okumakta olduğunuz bütün makalelerin hepsi bilgilendirme amacı ile hazırlanmaktadır. Okuduğunuz bütün tedavi metotları, ilaç isimleri doktor kontrolünde uygulanması gerektiği gibi, beslenme önerileri ise diyetisyen kontrolünde uygulanması gerekmektedir.