Kalp ve damar sağlığı için bt koroner anjiyografi çekimi sayesinde çok kısa süre içerisinde hastaların kalp ve damarları hakkında 3 boyutlu görüntü alınabilmektedir.
Kalp ve damar hastalıklarına sahip olan hastaların bütün tetkikler yapılmasının ardından hastaların tanısının kesin olarak konulabilmesi için koroner anjiyografi yapılarak tanı konulacaktır.
EKG ismi de verilen kalp grafisi; kalp arterleriyle ilgili olan sıkıntılar, kalp ve damar rahatsızlıkları, kronik hale gelen kalp ve damar yetmezlikleri gibi çeşitli problemlerin teşhis be kontrolü sağlanmaktadır.
Modern tıp incelemeleri arasında nükleer ve radyoaktif bir yöntem olan kalp sintigrafisi vasıtasıyla; kalp krizi gibi rahatsızlıkların kalp ve damarlar üzerinde verdiği zararlar kontrol edilir.
kalp anjiyosu hastaların; koroner damarlarıyla ilgili olan daralma, tıkanma gibi sorunları hakkında kesin bilgiye ulaşmak bazı durumlarda da tedaviye yardımcı olmak amacıyla uygulanan bir yöntemdir.
Doğumsal kalp hastalıklarını ya da daha sonradan meydana gelmiş olan kalp hastalıklarının teşhis etmek amacıyla yapılmaktadır.
Kalp tomografisi kalbin içerisindeki damarları ve kas dokularını x ışınları ile görüntüleyerek hastalıkların tanı, teşhis ve tedavisinde kullanılmaktadır.
Hastalarda Kalbin sintigrafisi çekilebilmesi için gama radyasyon yaymakta olan bir radyoaktif madde enjeksiyonu ile gerçekleşecek ve bunun sonucunda kalbe giden arterlerde kan akışının kalitesini kontrol etmek için yapılan testlerden bir tanesidir.
Kalp ekosu Ekokardiyografi denmektedir. Ses ötesinde oluşan dalgaların kullanılması sonucunda kalp ritmini ölçmek amacıyla yapılan kalp ultrasonu da denilmekte olan bir işlem olmaktadır.