Anne Karnındaki Erkek Bebeğin Kalp Atışı Kaç Olmalıdır?

Gebelik meydana geldiği zaman 5 hafta sonra gebelik kesesi içerisinde embriyo görülmeye başlayacaktır. Kalp atışı da bu dönemde başlar.

Hamilelikte Kalp Atışı

Gebeliğin 5. haftasına girilmesi sonucunda gebelik kesesi içerisinde embriyo görünmeye başlayacaktır. Eğer ki gebelik kesesi içerisinde 5. haftaya gelmiş bir gebelik kesesi içerisinde embriyonun görünmemesi durumunda boş gebelik olarak adlandırılacaktır. Embriyonun görünmesi sonucunda gebeliğin gerçek olduğu anlaşılır. Bu süreç içerisinde ilk 5. haftanın ortalarına gelinmesi sonucunda embriyonun hızlı bir şekilde iç organlarının oluşmaya başladığı görülecektir. Kalbi ise hızlı bir şekilde gelişecek ve çok zayıf bir şekilde bir dakika içerisinde 80 kere atacaktır. Ama bunun transvajinal ultrasonu dışında Doppler ultrason ile duymak mümkün olmayacaktır. 5. hafta sonrasında bebeğin büyük iç organları gelişmeye başlayacak olduğundan 10. haftaya kadar kalbi hızlı bir şekilde atmaya devam edecektir. 10. hafta sonrasında kalp atışı bir dakika içerisinde 120 ile 160 arasında olacaktır. 6. haftaya ulaşılması durumunda bebeğin kalp atış hızının 90 ile 120 arasında olması ve bunun Doppler ultrason ile duyulması mümkün olacaktır. Bu dönem içerisinde beyin, akciğer, karaciğer ve sinir sisteminin de oluşmaya başlayacaktır. 

Gebelik sırasında 12. haftaya kadar bebeğin cinsiyeti anlaşılamayacak olduğundan ister erkek bebek olsun ister kız bebek olsun kalp atış hızının aynı olması ve normal değerler içerisinde olması gerekmektedir.

Gebelikte Bebeğin Kalp Atışı

Birçoğu gebelik içerisinde bebeğin kalp atış hızı ultrason ekranında görünecek olduğu gibi aynı zamanda da sesinin duyulması da mümkün olacaktır. Kalp atış hızının 6. hafta içerisinde bir dakika içerisinde atış hızının 90’nın altında olmaması ve 120’nin üzerinde olmaması gerekmektedir. Bebeğin 6. hafta içerisinde organ gelişimi hızla devam edecektir.Gebelik 7. haftaya ulaşması durumda bebeğin kalp atış hızı bir dakika içerisinde 120 en az ve 150 en yüksek atış hızına ulaşacaktır. 8. haftaya ulaşılması durumunda bebeğin kalp atış hızının 150 ile 160 arasında değişiklik göstermesi normal kabul edilecektir. 9. hafta içerisinde olan gebeliklerde 160 ve 170 arasında kalp atışı bir dakika içerisinde meydana gelmesi durumunda bebek sağlıklı bir şekilde anne karnında büyüdüğü anlaşılacaktır. 10. hafta en fazla kalp atışının olduğu hafta olmaktadır. Bu dönem içerisinde bütün büyük iç organlar gelişimini tamamlamış olacaklardır. Bu nedenle de kalp daha çok kan pompalaması gerekmektedir. Artık bebek embriyo olmayacak ve bebeğin birçok organı tamamlanması nedeniyle fetüs olarak adlandırılacaktır. 10. hafta içerisinde bir bebeğin kalp atışları bir dakika içerisinde 170 ile 190 arasında değişiklik gösterecektir. Bu durum gayet normal bir durum olacaktır ve 10. haftadan sonra bebeğin kalp atışları düşmeye başlayacaktır.

Hamilelikte Erkek Bebeğin Kalp Hızı

Bebeğin cinsel organı genellikle 11. hafta içerisinde gelişecek olsa da en çok 12. hafta içerisinde bebeğin cinsiyeti anlaşılacaktır. 12. hafta içerisinde artık bebeğin kız mı yoksa erkek mi olacağı anlaşılacaktır. Bu dönemden önce bebeğin cinsiyeti bilinmediği için doktorlar tarafından cinsiyet gözetmeksizin mauayeneler gerçekleşmektedir. 12. haftaya ulaşılması sonucunda artık bebeğin birçok organı da tamamlanmaya başlar. Kalp atış hızı erkek bebeklerde 150 atım hızına kadar düşmesi görülecektir. Karaciğer kırmızı kan hücrelerini üretmeye başlayacaktır. Bebeğin ses telleri gelişecektir. Ve bu hafta içerisinde ilk defa bebeğin cinsel organı geliştiği için tuvaletini yapacaktır. Bebeğin her geçen gün büyümesi ve boyunun uzamasının yanında ağırlığının da fazlalaşacaktır. Hızlı bir şekilde büyüme sonucunda bebek 15. haftaya geldiği zaman artık doğana kadar sabit bir şekilde kalp atış hızına sahip olacaktır. 1 dakika içerisinde erkek bebeklerde kalp atışının 120 ile 160 a kadar atması normal olarak değerlendirilmektedir. Eğer ki kalp atışında yükselme olursa bu durum genellikle tehlikeli sayılmayacaktır. Fakat kalp atış hızı beklenenden düşük olması durumunda bebeğin sağlık sorunu olduğu anlaşılacak ve kontroller sıkılaşması gerekmektedir.

Anne karnında ki bebeğin eğer ki kalp atışı duyulmaması durumunda bebeğin anne karnında öldüğü kanısına varılması için birçok test yapılacaktır. Bu test sonucunda bebeğin kesin olarak öldüğü tespit edilmesi halinde bebeğin anne karnından kürtaj yöntemiyle alınması gerekmektedir. Ölü bir bebeği anne karnında bırakmak gibi bir durum söz konusu olamaz. Bu durum anneye de zarar verir.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (2 votes, average: 1,50 out of 5)
Loading...

© 2024 – Kalp Hastalıkları ve Tedavisi. Tüm Hakkı Saklıdır.

Okumakta olduğunuz bütün makalelerin hepsi bilgilendirme amacı ile hazırlanmaktadır. Okuduğunuz bütün tedavi metotları, ilaç isimleri doktor kontrolünde uygulanması gerektiği gibi, beslenme önerileri ise diyetisyen kontrolünde uygulanması gerekmektedir.