Dekompanse Kalp Yetmezliği Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Akut bir şekilde gelişen Dekompanse kalp yetmezliği bir kişinin kardiyovasküler sisteminin temel fonksiyonlarını yerine tam olarak getirememesi durumunda meydana gelecek bir hastalıktır.

Dekompanse Kalp Yetmezliği

Hastalarda meydana gelen Dekompanse kalp yetmezliğinin ciddi bir hastalık olduğunu ve kalbin görevini yerine getirememesi durumunda yaşanacak olan ciddi bir hastalık olmaktadır. Kişilerin kalp yetmezliği yaşamaları durumunda kronik kalp yetmezliği, hipertansiyon ya da çeşitli kalp hastalıklarının sonucunda da yaşanacak çok ciddi bir hastalık olmaktadır. Bu hastalık sonucunda kalbin temel olarak görevini yerine getirememesi durumunda yaşanacak olan ve son derece tehlikeli olan bir durumdur. Bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybeden milyonlarca kişi bulunmaktadır.

Bir anda meydana gelebileceği gibi bir belirti vermeden kronik olarak gelişme riskinin de olduğu unutulmamalıdır. Kalbin vücudunun kan talebini tam olarak karşılayamaması sonucunda kan pompalamadığı ortaya çıkacaktır. Bu durum daha çok 65 yaş üzerinde olan kişilerde meydana gelmesi ile bilinmektedir. Hastanın Dekompanse kalp yetmezliği yaşamasının nedenleri arasında doku ve organların kanla yeteri miktarda beslenememesi nedeniyle ortaya çıkacaktır. Birçok nedeni olacağı gibi belirtileri de aniden şiddetli bir şekilde ortaya çıkacak çok ciddi bir hastalık olmaktadır. 

Dekompanse Kalp Yetmezliği Belirtileri

Bu hastalığın sonucunda kişilerde patofizyolojik değişikliklerin oluşması söz konusu olacağı gibi patolojik sürecin meydana gelmesine de neden olacaktır. Dekompanse olması sonucunda kişilerin vücudu içerisinde sıklıkla artan sıvı meydana gelecektir. Bu meydana gelen ödem sonucunda kişilerin hayatı içerisinde bacaklarında, ayak bileklerinde ve karnında sıvı birikmesi yaşanacaktır. Bunun sonucunda da şişme meydana gelir. 

  • Kardiyomiyopati, iskemi, aritmi, kalp kapak disfonksiyonu, perikardiyal sendrom gibi birincil kalp hastalıkları;
  • Kan basıncının aşırı bir şekilde yükselmesi;
  • Karaciğerin işlevinde bozulmalar, böbrek yetmezliği gibi hastalıklar sonucunda;
  • Tiroid, anemi, şant gibi yüksek kardiyak hastalıkları;
  • İnflamatuar süreçler ya da enfeksiyon hastalığının yaşanması;
  • Yapılan bir takım cerrahi müdahaleler;
  • Yanlış kullanılan kimyasal ilaçlar;
  • Alkollü içecekler ya da uyuşturucu kullanımı.

Hastalarda görülmekte olan birçok belirtileri olmaktadır. Bu kişilerin hayatı içerisinde yaşaması durumunda ciddi sağlık sorunlarının olmasına neden olacaktır. Son evrede görülmekte olan kalp yetmezliği olarak da bilinmektedir. Heterojen doğası gereğinde doğru teşhis edilmesi çok önemli olmaktadır. Kişilerde akut bir şekilde gelişecek ve bu durum içerisinde hastanın yaşamını tehdit edecektir.

  • Miyokard hasarı;
  • Kalp yetmezliği anamnezi;
  • Sürekli olarak gece ve gündüz gelişen nefes darlığı;
  • Fiziksel aktivite ya da istirahat durumunda da yorgunluk ve halsizlik;
  • Soluk soluğa kalma;
  • Genel bir zayıflık;
  • Sık sık idrara çıkma;
  • İştah kaybına rağmen kilo alımı;
  • Ayak bileklerinde, bacaklarda ve karın kısmında şişme;
  • Abdominal hacim.

İnsanlarda akut bir şekilde Dekompanse kalp yetmezliği meydana gelmesi durumunda kardiyovasküler sistemi temel işlevini yerine getirememesi sonucunda ortaya çıkacaktır. Bu durumda kardiyoloji doktoru tarafından ya da kalp ve damar cerrahları tarafından muayene edilmesi gerekmektedir.

Kalp odalarının kan akışını tam olarak yerine getirememesi durumunda meydana gelecek ve hastanın ciddi sorunlar yaşamasına hayatını kaybetmesine neden olabilecek ciddi bir durum olarak gelişmektedir.

Dekompanse Kalp Yetmezliği Tedavisi

Hastalığın teşhisi yapılacak olan testler sonucunda konulması durumunda tedavisinin gecikmeden başlaması gerekmektedir. Bunun için ilaç tedavisi başlayacaktır. Kişilerin sadece ilaç tedavisi ile birlikte değil, aynı zamanda beslenmesine de çok dikkat etmesi gerekmektedir. Artık yaşam tarzında değişikliğe gitmesi gerekmektedir. Bu kişilerin ilk olarak beslenmesinde değişiklik yapması gerekmektedir. Tuz tüketimini her zaman için sınırlandırmalıdır. Alkol, sigara ve uyuşturucu madde gibi zararlı olan kötü alışkanlıkların asla kullanılmaması gerekmektedir. Anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörleri hastalığın da ilerlemesini önleyecektir.

Kişilerin kilo sorununun asla olmaması gerekmektedir. Bu nedenle de çok sağlıklı bir şekilde kilo vermesi gerekmektedir. Düzenli bir şekilde her gün temiz hava da egzersiz yapmaları tavsiye edilmektedir. Kalp ve damar sağlığına en zararlı olan sigaradır. Sigaranın asla tüketilmemesi gerekmektedir. Stres konusunda gerekirse hastanın psikolojik tedavisi sağlanmalı ve kişilerin stresten uzak durmaları gerekmektedir. Bu tür durumlar risk faktörü oluşmasına neden olmaktadır. Kalp yetmezliği bu gibi durumlarda ortadan kaldırılması da söz konusu olacaktır. Eğer ki hayatı içerisinde kalp yetmezliği yaşamakta olan kişilerin ilaç tedavisine yanıt vermemesi durumunda cerrahi müdahaleler yapılarak kişilerin kalp sağlığının iyileştirilmesi sağlanmaktadır. Hastanın yaşam koşullarını değiştirmesi, uygulanan ilaçlara rağmen belirtilerinde azalma olmaması durumunda ya da cerrahi yöntem ile yapılan müdahaleye rağmen hastanın iyileşmesi söz konusu olmaz ve durumu da giderek daha da ağırlaşması durumunda hastanın kalp nakli yapılması gerekmektedir.

Kaynaklar



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

© 2024 – Kalp Hastalıkları ve Tedavisi. Tüm Hakkı Saklıdır.

Okumakta olduğunuz bütün makalelerin hepsi bilgilendirme amacı ile hazırlanmaktadır. Okuduğunuz bütün tedavi metotları, ilaç isimleri doktor kontrolünde uygulanması gerektiği gibi, beslenme önerileri ise diyetisyen kontrolünde uygulanması gerekmektedir.